Interim Security Manager CISM/CISSP (Max 90 euro p/u) – Amsterdam

Interim Security Manager CISM/CISSP (Max 90 euro per uur) – Amsterdam

Voor een bekende financiële dienstverlener zijn we op zoek naar een Interim Security Manager.

De Interim Security Manager is verantwoordelijk voor aansturen en coördinatie van alle fysieke, logische en informatiebeveiliging activiteiten. Je bent het aanspreekpunt voor alle activiteiten op het gebied van beveiliging, zowel met interne medewerkers als waar nodig met externe partijen en leveranciers.

Als Interim Security Manager ontwikkel je samen met de collega’s en andere specialisten controles en zorg je voor werkbare oplossingen Daarnaast kijk je proactieve naar de huidige en toekomstige informatiebeveiligingsrisico’s waar je maatregelen voor treft of neemt.

Taken

 • Bereidt maatregelen voor en voert deze uit om het personeel op de hoogte te stellen van beveiligingsbeleid en -procedures en van mogelijke beveiligingsproblemen

 • Je bent verantwoordelijk voor de communicatie en implementatie voor het tot stand komen van oa beveiligingsnormen, -beleid en -procedures zoals vereist voor naleving van PCI-DSS en ISO27001.

 • Je helpt bij het verduidelijken van de individuele verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid voor beveiliging, zodat noodzakelijke beveiligingsactiviteiten worden uitgevoerd als dat nodig is, in overeenstemming met beleid en normen.

 • Als Security Manager ontwikkel je actieplannen, planningen, budgetten, statusrapporten en andere communicatie van het topmanagement om de status van beveiliging te verbeteren.

 • Verder breng je dringende kwetsbaarheden in de informatiebeveiliging onder de aandacht van het topmanagement, zodat onmiddellijke corrigerende maatregelen kunnen worden genomen.

 • Je initieert periodiek kwaliteitsmetingen om te bepalen of de beveiligingsfunctie werkt op een manier die consistent is met de standaard praktijken in de branche (waaronder externe, interne en applicatie tests).

 • Je stelt periodiek testen van het Disaster Recovery plan op en ondersteunt interne medewerkers bij hun inspanningen om de beveiliging verplichtingen te bepalen volgens externe vereisten (contractueel, regelgevend, wettelijk, ethisch, bijv.).

 • Je bereidt postmortale analyses van beveiligingsinbreuken, schendingen en incidenten voor om te verhelderen wat er is gebeurd en hoe dit soort problemen in de toekomst kunnen worden voorkomen.

Wij vragen:

 • Minimaal 5 jaar hands-on ervaring met informatiebeveiliging, met minimaal een jaar interim ervaring in een rol van informatiebeveiliging manager.

 • Minimaal HBO diploma

 • Informatiebeveiliging Certificeringen zoals CISSP en CISM (aanvullende certificeringen op gerelateerde gebieden kunnen het verschil maken, zoals CRISC, CISA, CIPP/E, CIPM, enz.)

 • Nederlands taal is een vereiste

 • Vloeiend in geschreven en gesproken Engels.

En nu?

Hebben wij je aandacht getrokken? Ben je beschikbaar of op korte termijn beschikbaar? Wacht dan niet langer en solliciteer direct op deze vacature

Liever eerst meer informatie? Marco Neuman, Headhunter Security beantwoordt graag al je vragen via 0617292794


Delen

Informatie

sector
locatie
tarief € p/u
startdatum
looptijd
uur p/w uur
Reageer op deze opdracht Terug naar opdrachten